Vepřová roláda
Ingredience:
1 kg bravcove kare
sol
mlete cierne korenie
olej
Plnka:
200 g pečienky
3 vajcia
50 g cibule
0,8 dl oleja
30 g zel.hrasku
30 g kapie
30 g hub
sol
mlete cierne korenie
rasca
masovy vyvar
Popis přípravy:
Vykostene maso rozrezeme na asi 1,5 cm plat, zlahka naklepeme, osolime a okorenime. Na troche oleja spenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame pokrajanu pecienku, hrasok, kapiu, rascu a houby. Podla chuti okorenime, podlejeme vyvarom a podusime domakka. Potom pečienku osolime a za staleho miešania zahustime vajciami. Takto pripravenu plnku natrieme na plat masa, zavienieme, zaviazeme nitou a prudko zo vsetkych stran opecieme na rozpalenom oleji. Potom podlejeme trochou vyvaru a upečieme domakka.
Doba přípravy:
00:50