Skořicové koblížky s jahodama
Ingredience:
25 g droždí
45 g moučkového cukru
220 ml vlažného mléka
2 žloutky
400 g polohrubé mouky
1 citron
l žička soli
100g skořicového cukru na obalení
JAHODY:
500g Jahod
80gcukru moučky
snítka máty
JOGURTOVÁ PĚNA:
200 g bílého jogurtu
250 g rostlinné šlehačky
50g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
půl vanilkového lusku
kůra z jednoho citronu
Popis přípravy:
Droždí rozmícháme s trochou cukru,rozředíme malým množstvím vlažného mléka,přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek,který necháme 15 minut vykynout.Pak jej promícháme se zbylými surovinami v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout.Po vykynutí vyválíme z těsta 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průmeru cca 4,5 cm vykrajujeme minikoblížky.Chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran,
krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.Jahody nakrájíme na kostičky,promícháme s moučkovým cukrem,popřípadě sekanou mátou.Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem,vanilkovým cukrem a vanilkou,dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladnout.Na talíř
servíruleme koblížky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou.
Doba přípravy:
00:45