Vídeňský punčový dort
Ingredience:
Těsto:
6 vajec
100g cukru
70g škrobu
150g hr mouky
1 lžíce prášku do pečiva
rum
meruňková marmeláda
Náplň:
5 lžic rumu
2 pomeranče
1 citron
1 vanilka
2 lžíce meruňkové marmelády
Popis přípravy:
Žloutky a cukr utřeme. Vmícháme škrob a část mouky prosáté s práškem. Nakonec vmícháme sníh se zbylou moukou. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme. Necháme jeden den odpočinout. Potom piškot dvakrát podélně rozřízneme a střední plát pokrájíme na kostičky 2x2 cm. Spodní část dáme do formy a pokapeme rumem a potřeme zavařeninou a poklademe náplní. Přiklopíme vrchní částí dortu, kterou jsme také pokapali rumem a potřeli zavařeninou. Dort zatížíme prkénkem a necháme asi dvě hodiny v chladnu. Dort polijeme cukrovou či čokoládovou polevou.
Příprava náplně:
do kastrůlku dáme rum, vymačkanou citrónovou a pomerančovou šťávu, vanilkový cukr a svaříme. Přidáme zavařeninu, na kostičky nakrájený piškot a promícháme.
Doba přípravy:
01:30